Så är jag på plats, Panama City Beach i Florida USA, för att avsluta 2012 års triathlonsäsong med Ironman Florida. Jag och Jens PB ankom till Atlanta, Georiga, sent måndag kväll, och fick stanna längs vägen för att sova innan vi körde de sista timmarna till Panama City beach i tisdags. Flygresan blev en rätt skumpig historia, särskilt när vi flög över New York, men istället för att bli rädd så vaggades jag till sömns.

Sedan vi ankom har vi både simmat, cyklat och sprungit på tävlingsbanan. Det är en platt och okomplicerad bana som ger möjlighet för snabba tider, om väder och vind är på vår sida. Lite rester av “Superstorm Sandy” har dock hängt kvar sedan vi kom, så det har varit rätt blåsigt och vågigt. Väderutsikten säger avtagande vind och stigande temperatur till tävlingsdagen, men än i dag, torsdag, är vindarna, vågorna och strömmarna betydande, så vi får se hur det blir på lördag.

I dag är det torsdag, och eftersom tävlingen går på lördag, betyder det vila i dag. Tid ges till att prata lite taktik med tränaren och lägga en tävlingsplan för lördag. Kroppen har svarat överraskande bra på träningen, men eftersom det bara är drygt 2 månader sedan jag körde Ironman Kalmar, och det är första gången som jag ska tävla så tätt efter en Ironman, så vet jag inte riktigt vad jag kan förvänta. Startfältet har hårdnat rejält, men jag är här för att göra mitt bästa, så hur många duktiga athleter som finns med på startlistan ska inte påverka min prestation – inte negativt i alla fall. 🙂 På startlistan hittar man personer som Mirinda Carfrae, Jessica Jacobs, Meredith Kessler, Nina Kraft och Yvonne van Vlerken.

De sista uppdateringarna inför tävlingen föregår på min athletsida och Twitter @asalundstromtri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *