Race: Danskt Mästerskap holdsprint (lag)
Plats: Ringe, Danmark
Distans: 750 m – 20 km – 5 km
Mitt resultat: 1 plats, Tider: 11:12 min- 33:08 min – 20:44 min. Totaltid: 1:07:31
Fullständiga resultat: klicka här

Kort och gott:

Simning: Jag var den svagaste länken, så här var det hårt och syrigt i armar och ben
Cykling: Jag tog vind hela distansen. Hade en bekvämt hög puls och vi fick igång ett fint samarbete, över förväntan.
Löpning: Som cyklingen, dock var det bitvis rätt hårt för mig. Glad att jag inte var svagaste länken här, IM Kalmar satt kvar i benen.

Långt och detaljerat:

 Innan start: I den här tävlingen skulle man genomföra sprintdistansen med sina två lagkamrater, och det fick skilja max 30 sek mellan första och sista man. Det betydde att ingen skulle vara starkare än den svagaste länken, och att samarbete var A och O.

Med endast två veckor efter Ironman Kalmar, Sweden, var det svårt att förbereda sig optimalt. Tävlingen sågs mest som en kul grej, och ganska kravlös. Första veckan efter tävlingen gjorde jag inte så mycket överhuvudtaget, mer än gjorde saker i återhämtningens tecken. Andra veckan blev en blandning mellan en komma-igång vecka och uppladdningsvecka. Jag visste dock att jag endast var den svagaste länken i simmomentet, så jag behövde troligen inte prestera max i cykel- och löpmomentet.

Simning: föregick i en 25m innebassäng. Jag, som var den enda i laget utan simmarbakgrund, fick ligga som nr 2, och försöka nyttja Dittes fötter maximalt. Vi hade övat att ligga tillsammans under träningen veckan upp till race, så visste ungefär vart vi skulle ligga tidsmässigt, och vad olika signaler skulle betyda. Jag hade inte min starkaste simning på dagen, men tuggade på bäst jag kunde utan att ackumulera syre, och vi fick en total simtid på 11:12 min, vilket var den snabbaste tiden i damfältet.

Herrarna från OTK under simningen

Cykel: då de andra tjejerna, Ditte och Johanne, inte slitigt lika hårt som jag under simningen, var de snabba i T1, och vi var alla snabbt ute på cyklingen, som bestod av en tvåvarvsbana. Jag lade mig först och tog vind, medan Ditte fick agera kommunikatör mellan mig och Johanne, som behövde mest vindskydd. Vi fick snabbt upp ett bra samarbete och Johanne, en fd simmare utan triathlonerfarenhet, gjorde ett fantastiskt bra jobb på cykeln, så vi kom in i T2 med cykeltiden 33:08 min

Löpning: Igen gjorde de andra tjejerna en kanonbra växling, och jag var sist ut ur T2. På löpningen turades jag och Ditte om att hålla en hand i ryggen på Johanne, som fick slita mest på ut-hem-banan. Och som hon slet! Vi hade satt ett estimerat mål på ca 21:30 på de 5 km, men avslutade med bästa löptiden för dagen på 20:45 min. Till och med min egen puls var i övre laget bitvis av sträckan, och jag var tacksam att jag inte var den svagaste länken under löpmomentet och skulle ligga på max i 5 km, för jag kunde märka att benen inte riktigt svarade som de brukar.

Johanne, Ditte och jag påväg ut på löpningen

Vi löpte i mål som vinnare i damklassen, och vi hade nog undervärderat vad ett adrenalinpåslag kunde göra under cyklingen och löpningen, så vi var alla positivt överrasskade över både tiderna och resultatet. Så fick vi även komma överst på prispallen den här dagen, bara två veckor sedan sist. På två veckor hade jag fått två mästerskapsguld, i två länder, med två veckors mellanrum. Skojtävling eller inte, skoj var det och bra gick det!

 

 

Bra utdelning till OTK idag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *