Nu är det tävlingdags! Sitter i skrivande stund i Kalmar, där ett av mina huvudmål för säsongen går av stapeln. Det handlar om Kalmar Ironman. Äntligen!

Jag fick några rysligt bra träningsveckor i Odense innan det var dags för nedtrappning och toppning, som vi har valt att spendera i Sverige. Inspirationen och motivationen var också på topp när vi åkte därifrån. Ingen kan ju ha missat att triathlon-Sveriges stjärna Lisa Nordén vann ett OS-silver med minsta möjliga marginal till guldet. Det var minst sagt spännande att <del>sitta</del> hoppa i tv-soffan med mina danska vänner. Vilken inspirationskälla! Min klubbkompis Line Jensen var också med, och hon var tvåa ur vattnet och låg i front hela cyklingen, vilket också var sjukt roligt att se!

OTK klubbträning = kvalitet!

Maja (bilden), Michelle och jag körde lite core tillsammans
Välbehövlig vila efter ett hårt kombipass

Utöver en fin inspiration i OS tog vi en dagstur till Jönköping och tittade på SM sprint. Där kunde man tydligt märka att fler inspirerats av Lisas OS-medalj. Det var mer publik än jag någonsin sett till ett SM förut.

Damernas start i SM sprint i Jönköping

Sedan nedtrappningen började har jag passat på att hälsa på mormor, gammelmormor och min sambons mormor. Det passar väldigt bra när träningen inte varit så tidskrävande och man resten av tiden ska ta edet ganska piano. Vi har även hälsat på vår kompis Jacob – Kalmariten, läkarstudenten, vännen – i Kalmar. Där har getts möjlighet för en del träning på banorna, och världklassigt häng. Det har varit en bra förberedelse att få träna på banorna som man ska tävla på, om inte minst mentalt. Sen att Jacobs pappa är raceleader för tävlingen är ju ingen nackdel. 🙂

Cykling på Öland med Kalmar RC:s stjärnor
Lite bassängsimning var också på schemat
Kvällshäng med utsikt över simbanan
Inte kan man läsa på våra ansikten att vi cyklar över “Alvaret”

Nu är vi alltså i Kalmar, och jag önskar att klockan kunde gå fortare. Jag ser oerhört mycket fram emot att få vara en del av Nordens första Ironman-event. Jag vet att det kommer bli awesome!

Ps. Gå gärna in på min athletsida på Facebook, där jag löpande skriver små uppdateringar och stort och smått.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *