Såhär en vecka efter DM sprint börjar kroppen känna sig lite sliten. Flera tävlingar på kort tid, och ingen vidare vila emellan. Efter DM sprint, som visserligen “bara” var en sprintdistans, blev det heller ingen vidare återhämtningsperiod. Nästa delmål väntar nämligen runt knuten.

På söndag ska jag tävla igen, Challenge Aarhus. Det är en halvdistans, dvs 1900 m simning, 90 km cykling och 21 km löpning. Jag körde den tävlingen i fjol, och jag ser fram emot att få ta revanch. Anledningen till mitt revanchbehov är att jag vid förra årets tävling fick magproblem under cykelmomentet, som jag slet med resten av tävlingen. Jag kämpade mig i mål på en 7:plats, men nu vill jag gärna genomföra denna tävling med en bra känsla i kroppen. Det finns stora potential för att det skulle kunna bli en riktigt rolig tävling. Dessutom rätt skönt att resvägen inte är så lång.

Efter Challenge Aarhus väntar en vecka med lite lättare träning. Jag har redan börjat förbereda inför den energipåfyllning som jag ska jobba med efter tävlingen. Vi är några som ska på en av Odenses bästa frukostbufféer dagen efter tävlingen.

Därefter kommer träningsfokuset börja läggas på stora målet i augusti: Ironman Kalmar/Sweden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *