Nu är jag ju egentligen hemma, men för att knyta ihop säcken om träningslägret, kommer här en uppdatering från de sista dagarna på träningslägret på Mallorca, med TriMallorca.

Efter en underbar simtur i havet hade vi slapp och häng resten av torsdagen. Den spenderades vid poolen med diverse alternativa aktiviteter.
Emma hade grundkurs i konstsim, någon låg och stretchade och stämningen var allmänt avslappnad. Det blev tyvärr inget extraordinärt som det var tänkt. Tanken var att jag skulle få göra en bike-fit av en av världens absolut bästa. Men karln bestämde sig för att fira sin semesterdag på Mallroca med sin fru och sina barn i solen, istället för att sitta inne och göra en bike-fit på mig. Så vansinnigt oförskämt. 🙂

På fredagen fick jag en väldigt fin träningsdag – igen. 13 mil cykling med 20 mins intervaller i skön miljö och skönt sällskap, efterföljt av off-bike löpning i race pace. Med oss på löpningen hade vi löptränaren Fredrik Zillén med filmkamera, som filmade oss alla. Senare på kvällen, efter ännu en skön simtur på ½IM banan, hade vi lite utvärdering och man fick många nyttiga tips. Såhär fint var det på vår simtur:
 

På lördagen var det nervöst för många. Det var dax för 70.3 Mallorca, en tävling som många på lägret laddat för hela läget, och hela våren. Det var väldigt roligt att stå på sidan och titta på. Dels var det otroligt kul, och inspirerande, att se proffsen från sidan. Se dem i sitt esse, se deras driv. Men kanske mest inspirerande var kanske att se mina nya vänner från TriMallorca. Dessa stjärnor satte gav verkligen ordet “driv” och “vilja” ett namn. Fler av dem genomförde sin allra första ½IM, och att välja en så tuff tävling som 70.3 Mallorca är en eloge i sig. Många av dem skulle även testa om kroppen var redo för tävling igen efter diverse skador, såsom nackfrakturer, avrivna hamstrings mm. Det var verkligen motiverande att se alla dessa motionärer. Här lite bilder från tävlingen:

Nu är jag hemma efter två veckors träningsläger. Jag har kommit igång ordentligt med träningen igen efter den brutna tån, och jag har också kunnat börja belasta axeln igen, och det verkar inte som att jag tappat så mycket som jag trodde att jag skulle göra av nästan 5 veckor på torra land. Utöver den fantastiska miljön och vackra cykelvägar har jag spenderat de senaste två veckorna med 100 härliga träningsglada människor, och jag tror att alla har åkt med med lite mer inspiration och motivation. Stort tack till Pål, Marika, Fredrik och alla andra involverade i TriMallorca för ett toppenläger!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *