Vår timing här är exeptionellt bra, jag börjar nästan misstänka att Jens har tillgång till någon form av data som vi andra inte har. Kanske är han siare? Det har varit bra timing med soliga dagar, inte för varma, när vi har cyklat. Blåsigt, och därmed vågigt, när vi skulle simma öppet vatten. Bra träning på många sätt. Och regn och åska i dag, när vi har lägrets enda vilodag. Skönt, då har man ro att ligga så still som man borde en sån här dag.

Fredagens träningsdag blev lägret hittills bästa dag. Först cyklade Emma och jag en platt tur då vi skulle köra 4 x 20 mins intv. i IM-pace. Vi körde på “hemliga vägen” ut, som för övrigt visade sig inte vara särskilt hemlig, då Jens första förslag på väg (av alla vägar på hela Mallorca) när vi sa “hemliga vägen” var just den vägen vi menade. Jahapp.

Jag valde att inte titta på kraften, då det var mitt första intervallpass med nya wattmätaren, utan gick efter den gamla hederliga pulsen och känslan. Det kändes rätt bra hela vägen, men väl hemma blev det ännu bättre. Det visade sig att mina intervaller inte diffade i medelkraft med mer än 5 watt på alla 20 mins intv, och puls och medelkadens likaså, trots att intervallerna blev körda både i medvind och motvind. Det känns riktigt bra att jag börjar få ordning på min disponering av kraft, och kan hålla fokuset. Och den kraft som displayen visade var heller inte fy skam.

Efter cyklingen fick jag ett härligt löppass längs havet, utan ont i tån. Det kändes fantastiskt bra,och vilket utsikt! Bild utlovas till senare. Senare samma eftermiddag fick Emma och jag ett härligt simpass i bukten. Väldigt salt, mycket vind och därmed vågor, och många kitesurfare. Låter kanske inte som ett toppenpass, men vattnet var klart och behaglig temperatur och vågorna var av den typen att man kunde bryta dem, istället för att bli liggandes och guppa ovanpå dem. Kitesurfarna blev en utmaning när vi ville in till land, då de stackarna verkade ha noll kontroll på sina grejer och korsade över bukten i en jäkla fart. Det var med skräckblandad förtjusning när vi sprintande in till land.

Igår fick vi ett härligt cykelpass upp för berget Lluc. 12 x 30 sek intv med full gas. Det var ganska nära att jag sprängde 500 wattsgränsen som medelkraft på intervallerna, men inte riktigt än. Men det är målet!

Här är lite fina bilder från de senaste dagarnas fina cykelturer. Lite löp-, sim- och sociala bilder utlovas senare i veckan!

One Comment

  • Hej Åsa!
    Va bra att din tå känns OK. Jag trodde Mallis var en platt ö, men den är ju riktigt “kuperad”.
    Fina bilder. Ha det!
    Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *