Jag fick oväntat besök till träningen igår. Det är ju fantastiskt att man åker 100 mil norrut, och räknar med att träna alla pass helt ensam, och så slutar det med att man nästan får mer sällskap än vissa dagar på hemmaplan! Först spontananslutning av en man på cykel när jag var ute och rullade en tur i torsdags. En gammal marathonlöpare (Sthlm marathon 2.40) som gärna pratade idrott. Sedan en privat hejaklack och vätskelangare under långlöpningen. Idag för på förmiddagen kom mamma på flakmoppen och hejade på mig när jag löpte 400m intervaller, och senare i eftermiddag ska jag jogga en tur med storasyster. Och igår kom min bästa Emma förbi på besök. Hon skulle ursprungligen ha tagit sin karl med sig och kommit till oss i Odense, men så blev resvägen för lång för de få lediga dagar de hade, så vi blåste av den daten. Så visade det sig att Emma, sent om sidor, hade bestämt sig för att åka till sin familj i Dalarna. Bra val, tyckte jag, för då kunde vi cykla en tur ihop, och vi hann kramas lite.

En bitande kyla på +1, i alla fall för mig som vant mig med att cykla i > 6 graders värme, och den kalla motvinden gjorde inte benen mer alerta, direkt. Långpasset dagen innan gjorde sig också påmint. Då var det bra att man hade Sveriges gladaste triathlet bredvid sig, så tiden gick fort och det var ett väldigt trevligt pass, trots kylan. Vi fick till och med avbryta oss själva mitt i diskussionerna, för att få våra intervaller gjorda. Inga toppnoteringar i varken puls eller fart, men det var väl heller inte att förvänta.

 Bästa bilden jag har på mig och Emma medan vi tränar. 🙂 Här på träningsläger.
(Emma t.h i bild)

Jag kunde inte låta bli att drömma mig bort till det som komma skall. Om tre veckor ska jag nämligen på träningsläger igen. Jag vet, det är ju otroligt vad bra det verkar vara att vara triathlet, och nej, jag pruttar inte pengar, men jag har fått ett kanonerbjudande som man bara inte vill tacka nej till. Jag ska med på Sveriges största träningsläger någonsin, TriMallorca. Uppemot 100 athleter, på alla olika nivåer, ska till Mallorca i slutet av april med mål att både bättra formen och inkassera många kvalitetsdagar. Jag kommer bland annat få sällskap både av flera nya träningskompisar från förra träningslägret, och av Emma och tränare Jens. Det kan helt enkelt inte bli annat än lyckat! (det finns fåtal platser kvar, om du också är sugen på att åka med!)

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *