Så har man avklarat första blocket med hård träning av mina två veckor på träningsläger på Club LaSanta, Lanzarote. De senaste dagarna har vi tränat mellan 5,5-6,5 h per dag, effektiv tid, fördelat på både simning, cykling, löpning och styrketräning. Jag har min tränare (Jens Lünekilde) med på alla träningspass, som rättar, kommenterar och informerar. En jättemotivation. Utöver det är hela atmosfären här oslagbar. Visst, tänker kanske någon, trevligt med sol, men man hade lika gärna kunnat träna hemma, eftersom det i Danmark är barmark, och ja – till och med så skiner även solen ibland. Men det är -precis som alla LaSantaförespråkare säger – inte samma sak att träna hemma och vara på träningsläger. Här är en underbart härlig mix av olika typer av träningsutbud, motionär som elit är glad i träningen och det är träningen som ligger i fokus. Överallt i området ser man någon som tränar någonting. Jag trodde inte själv att det skulle göra en sådan skillnad, men kombinationen av att ha träningen som enda mål med dagen, tillsammans med goda träningskompisar (bröderna Bach) och att en bra coach, gör att man kan mobilisera krafter som man inte trodde att man hade efter 5 h hård träning, för att kunna genomföra det sista passet på över 1 h. Det betyder att man inte bara klarar en  större träningsbelastning, men också att man kan prestera på varje pass. 

Nu ska ärligt sägas att jag kanske är aningen snabb i mitt konkluderande, då jag endast har haft 3 hårda dagars träning, och det återstår 10 dagar. Kommande träningspass kan mycket väl tänkas att suga musten ur kroppen. Och det är ju också – i viss mån – en del av konceptet “träningsläger”.

 Vi får dock några dagar med jämna mellanrum med lite mindre träning, så vi når att restituera lite. För trots att temat för lägret är träning, så är återhämtningen precis lika viktig som själva träningen för att bibehålla kvalitet i varje träningspass. I dag har jag en halv fridag från träningen, där endast 2 h simning står på programmet. Den spenderas med fötterna i högläge, lite läsning vid poolen om studiets nästa block, lite extra mat och lite tid vid datorn, så ni får en chans att följa mig i hur jag har det här nere! Håll till godo, tills vi hörs nästa gång!

Åsa

3 Comments

  • ÅÅhvad underbart det ser ut! I Stockholm är det minus fem grader och snö, så utesyklingen får snällt vänta. Men oj som jag längtar till sol och träningsläger när jag läser ditt inlägg! Lyllos! Kör hårt nu Åsa och passa på att njuuta. Det är ju trots allt träningen som vägen till målet, och vägen är allt! kramis

  • Glöm inte Kiwi och broccoli! Hälsar “you know who” 🙂
    Härliga bilder – du verkar ha det toppen! Mamma
    Fortsätt njut hälsar mormor
    Minus 16 och sol i Varberg
    Kramar från oss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *