…så går tiden jäkligt fort! Jag vet inte hur jag ska börja, vart jag ska börja, vilka detlajer som ska med och vilka som ska utebli. Sedan Challenge Århus har det hänt en massa roliga saker, stora som små. För den flitiga läsaren vill jag inte missunna denne en saftig omgång, så här kommer den långa versionen på de två veckorna som gått! (ni andra kan ju nöja er med att läsa bilder och bildtext, internet är ju en tidstjuv)

Helgen efter tävlingen åkte sambo Filip och jag till Dalarna för att fira midsommar. När jag slogs över hur somrigt det var i Sverige började jag räkna bakåt i tiden, för att komma fram till hur länge sedan det var att jag firade midsommar i Sverige. Jag kunde inte minnas längre än 7 år tillbaka, och åren innan dess reste jag mycket, men vet inte exakt vart jag var på midsommarafton. Så det var på tiden!

Vid ankomst till Dalarna i kvällssolen

Midsommar är ju, som alla svenskar vet, förbundet med ostabilt väder, men igår lyckades vi pricka in det där enda året som med sällan mellanrum bjuder på fint midsommarväder! Dagen till ära fick vi finbesök av Emma och hennes Carl, och vi cyklade en superhärlig 100–km tur med intervaller och fick ta del av många människors midsommarfirande, när vi swichade förbi på soliga småvägar.

Midsommarfirande på cyklarna
En farbror som pysslar på gården
Vacker cykelutsikt
Filip swichar fram
Traktortrafikerade cykelvägar
Emma binder midsommarkrans efter att ha plockat blommor med flakmoppen

Glad midsommar!
Lite bryggiläggning under eftermiddagen
Kvällen avslutades i badtunna

Efter midsommarhelgen åkte vi till pappa Danne i Hästberg för en blixtvisit. Nu var svenska sommavädret återställt till det man känner igen, och det regnade hela dagen. Jag fick ändå två fina löppass, men en lojal pojkvän i bilen bakom med kamera i högsta hugg.

Regnlöpning

Sedan bar det av till Stockholm, för att göra studiebesök i Emma och Carls vardag, samt träna lite tillsammans med de härliga människor som jag lärt känna under de två lägrerna Head Camp och TriMallorca. Storstäder har aldrig varit något för mig, och särskilt inte då man vill vara tidseffektiv och man ska träna utomhus. Men jag måste säga att Stockholm levererade! Jag fick bland annat ett härligt morgonpass i en ute-50m bassäng under klar morgonhimmel, med efterföljande morgonfika på Lisas café – ett måste vid ett studiebesök. Även ett fint intervallpass på cykel, trots den långa transportsträckan ur stan, och tvångspausen i en busskur vid ett fullständigt skyfall, en underbar morgonsimning i Hällassjön med vattenmisilen Lina och Emma och några sköna löppass på oväntat mycket mjukt underlag.Oväntat bra träning, oväntat trevligt sällskap, oväntat skön stämning. En bra Stockholmsupplevelse, helt enkelt! (men misstolka mig inte, i Stockholm ska jag aldrig bo!)

Emma och Lina påväg till morgonsimning i Hällassjön

Efter Stockholmsvistelsen var tanken ursprungligen att vi skulle åka ner till Danmark igen, då jag skulle tävla i DM OL på söndag. Många olika faktorer vägde in i beslutet om att stanna i Sverige en vecka till, och inte tävla, bland annat det faktum att resan är lång och man besöker vännerna och familjen väldigt sällan. Men jag hade ju en sprint distans inplanerad i min träningskalender, och då beslutade jag i sista ögonblick att ställa upp i Säter sprint igår, lördag. Dagen slutade med vinst, vilket givetvis var en rolig upplevelse, med snabbaste cykeltid och löptid. En race-report följer i eftermiddag. Jag orkar inte skriva mer just nu, och jag tror heller inte Ni orkar läsa mer! 🙂

Vinst i Säter sprint triathlon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *