Efter att ha kommit hem från Barcelona har jag mest uträttat ärenden som efterhand hamnat på hög, och sovit. Jättemycket. Flera nätter med 10 h. Dessutom har jag vårstädat, något som var i elfte timmen, eftersom jag gjorde det den 1 juni. Dammtorkat ALLT, dammsugit, rensat skåp, klippt gräs, rengjort, skurat och fejat. Till och med putsat fönster har jag gjort (eller ja, först skurat och gnuggat – och sen putsat). Tur att jag inte äger en symaskin för då hade jag väl börjat sy gardiner eller nåt sånt.

Kanske har återhämtningen inte varit som den skulle varit en normal post-race vecka, då jag har tävling igen i morgon. Det är inte lika stort projekt som att flyga till Barcelona för att köra en halv distans, men det kräver ju ändå sin uppladdning. Det handlar om danskt mästerskap i sprintdistans, non-draft. Distansen är således 750 m simning, 2 mil cykel och 5 km löpning. Det är med andra ord nästan så långt ifrån min specialdistans som man kan vara, och ambitionsnivån är också satt därefter, men det är alltid kul att få en “genomkörare”, träna lite växling och vara i en triathlonmiljö där man känner många. Precis som inom de flesta sporter handlar landsmästerskap väldigt mycket om prestige och ära.

Veckans träning har därför bestått av korta, men hårda, pass. Jag har kunnat märka att kroppen inte varit 100% redo för full gas igen, men jag ser ändå fram emot i morgon. Det är jaktstart och 10 m regel på cykeln, vilket passar mig bäst. I tävlingar där det är tillåtet att ligga på hjul, betyder simningen mycket, då det kan vara avgörande om man hamnar i en stark cykelgrupp. Eftersom simning inte är min starkaste dicsiplin, är jag glad att detta är en non-draft tävling.

Idag, dagen innan tävlingen, är vi ett gäng som har åkt till nordsjælland för att cykla ett varv på tävlingsbanan och ladda och förbereda. Med mig hade jag försvarande mästare på både herr- och damsidan, powerparet Line och Emil, så de ville ju såklart ha de bästa förutsättningarna. Vi bor på elitcentret, som är ett litet hang-out för triathleter som satsar högt på sin sport, men har begränsad ekonomi. Ett kollektiv med de flesta faciliteter en triathlet har behov för, men kanske inte så man vill bo en längre period. Nu har vi ätit och läst alla tillgängliga triathlontidningar,så nu är det visst sovdags.

Note: För er som undrar hur jag som svensk medborgare kan ställa upp i danska mästerskapen, så kan jag informera att det är upp till varje förbund att bestämma vilka regler som ska gälla för utländska atleter, och det danska triathlonförbundet har bestämt att man gärna får ställa upp till, och ta medalj, i danska mästerskap så länge man varit folkbokförd i landet i mer än ett år. Däremot får man aldrig representera landet i internationella mästerskap, såsom EM och VM, om man inte är dansk medborgare. Därför var det fullt tillåtet för mig att vinna dansk mästerskap i Ironmandistans 2011, och i OL-distans för lag 2011 och 2010 – vilket jag också gjorde. 🙂

20120602-222711.jpg

20120602-222729.jpg

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *