Sitter i skrivande stund i Calella, strax norr om Barcelona, och har just ätit middagsbuffé på race-hotellet. Japp, det är alltså dags för race. Det blir första tävlingen för säsongen, och det ska bli spännande att se vilken effekt vinterträningen har haft på formen. Jag är väl medveten om att allt inte riktigt gått som planerat, med nästan 7 veckors simfrånvaro, massa springande hos kiropraktor, fysioterapeuter och läkare för att få en diagnos och för att stärka det som gjorde mig skadad. Även en bruten tå satte lite käppar i mitt träningshjul.

Men med det sagt så vet jag även att jag är betydligt bättre förberedd än vad jag var förra året, mycket tack vare min härliga sponsorer, och jag är ett år klokare, i allafall triathlonklokare. Tävlingen får helt enkelt bli ett test för att se vad jag står simmässigt, hur det går gom man tävlar med wattmätare som guide under cykelmomentet, och hur mycket jag tappat av löpformen av två veckors med tå-rehab. Det ska i allafall bli sjukt roligt och spännande, och jag är verkligen taggad! Fältet har utvecklats till att bli rätt tufft, men utan utmaning vore ju triathlon ingenting! Min nya cykel är i allafall redo att testa formen (se bild nedan). Tävlingen är en 1/2 distans, dvs 1,9 km simning, 90 km cykling och en halvmaraton (21 km). Vill du veta mer om just denna tävlingen, eller se live update på race day, kolla in Challenge Barcelonas hemsida här!

Med mig på resan har jag min mekaniker, min mentala coach och min bästa vän. Min sambo, helt enkelt. Det är otroligt mycket värt att ha honom med på resan. Allt blir ju roligare om man delar sina upplevelser med någon. Man har någon att vända alla stora, och små, tankar om loppet med och man känner sig mer trygg med utrustningen och i hela miljön. För att slippa byta tåg/buss 2-3 ggr till och från flygplatsen har vi hyrt en liten bil. Förutom att kolla in cykelbanan har vi även sett lite av området utanför tävlingsområdet. Från hotellrummet ser vi dock ganska bra. Havet som vi ska simma i, utebassängen som man kan träna i, och första delen av cykelbanan. Se bilder nedan.

Nu ska jag lägga benen i högläge och börja ladda. I morgon är det cykelincheck, racebriefing och en sista check av banan. På söndag kl.08:00 är det showtime!

20120525-212212.jpg

20120525-212301.jpg

20120525-212330.jpg

2 Comments

  • Hej Åsa!
    Vilken hoj! Den ser ju ut att väga 1/2 ton. Något att dra runt med i 9 mil. Va bra att coachen är med och stöttar dig. Jag tror det kommer att gå bra på söndag. Lycka till !!!
    Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *