Nu har Jens anlänt till lägret och vi har fått en del kvalitativa träningspass. Det är något annat att ha sin tränare vid sidan i allt man gör, och även mellan passen med tillgänglighet för frågor och diskussion. Vi har lyckats blanda det bästa av det bästa. Ett fantastiskt trevligt och välarrangerat läger med många människor av alla sorter, med en gemensam nämnare; vi gillar att träna. Med bästa vännen på plats och även tränaren, i bästa möjliga miljö, gör tillvaron helt optimal och jag kan inte tänka mig bättre triahlonboost. Det enda som fattas mig är min sambo, men han får haka på nästa gång.
Måndagens träning bestod av en skön cykeltur med nyanlända Jens och ett litet gäng, där de flesta tränas av honom. En generellt lätt tur, men med full gas upp för stigningen till klostret San Salvador. Turen tog 15 min och jag hade den halvt obekväma snittpulsen 185 bpm på turen upp. Men å andra sidan fick jag en medelkraft på 308 watt och jag fick en pallplats, så det var i allt en härlig upplevelse. För att inte tala om utsikten när man väl kom upp. Se fler bilder längre ned. Inne i klostret fanns antikviteter utöver det man brukar hitta i ett kloster. Där fanns världsmästartröjorna från en handfull cyklister på 1950-60 talet inramade på väggarna. Sådana kloster gillar jag!
Eftermiddagen bestod av löpteknik och 400 m intervaller. Första fartpasset på länge, vilket märktes. Men är man 4 athleter och en tränare med stoppur runt halsen är det bara att bita ihop och göra det man ska. En härlig tur i havet som avslutning gjorde dagen komplett.

 
Ungefär så har även tisdagens träning sett ut, med skillnaden att cyklingen var något lättare och löpningen något hårdare, och simningen förgick i bassäng. I dag, onsdag, har vi under lägrets varmaste dag cyklat nästan 6 h i bergen. Jag fick solmärken efter sporttoppen, som jag hade på mig under cykeltröjan. En ganska solig dag, med andra ord. Igen, ofattbart bra timing med träning och väder. Eftermiddagens simpass förgick på den nyutmarkerade simbanan till 70.3 Ironman Mallorca (1/2 IM), som går på lördag. Det gav en kick att bara ha tävlingsbojar att simma efter, även om jag inte ska tävla och det är flera dagar kvar till tävling.
Efter dessa dagars intensiva träning har vi i morgon en halv fridag, där vi endast ska simma i havet. Hade bassängsimning på programmet, men med dessa optimala förutsättningar i havet med bojmarkeringar, kristallklart vatten och massa nervösa triathleter som nervöst ligger och harvar på banan inför tävlingen på lördag, så har passet förflyttats till den stora bassängen. Om allt går enligt planen kommer det även hända några andra, riktigt spännande saker i morgon. Håll utkik för uppdatering!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *