Det brukar inte vara jag som gör rent vintercykeln
Det brukar inte vara jag som gör rent vintercykeln

Jag gjorde det! Vintercykeln är ren! Kedjan är inte en enda tjock, kladdig sörja och man kan se vilka färgen cykeln hade när jag köpte den. Tvätta vintercykeln är något som jag har tänkt att göra lääänge, men det har inte blivit av. När man väl kommit hem efter träningen, har jag snabbt spolat av den och tänkt “jag måste bara äta något först, sen så kanske..” eller “jag fryser, jag kan ta det efter jag har duschat..”. Ska man vara riktigt ärligt så kan man ju räknat ut med baken hur det skulle sluta med det. Men alla har vi våra saker som vi har på våra “att-göra-när-det-blir-lite-tid-över-lista” som har en tendens att inte bli avbetad lika fort som man hoppats. Men i dag, bara sådär, så blev det av! Nästa bekymmer är hur fasen jag ska få bort all olja under naglarna…

 

 

alternativt tentapluggI måndags hade vi tenta nr 2. Till skillnad från den klassiska skriftliga (eller elektroniska) tentan så skulle vi examineras i diverse färdighetsövningar. Det handlade om allt från undersökning av diverse led och misstänkta frakturer och neurologisk undersökning till lumbalpunktur, röntgenanalys och receptskrivning. Ganska kul sätt att plugga på, men herregud vad nervöst med en praktisk tenta med stationer med praktiska övningar som man hade 7 min på sig att genomföra. Jag var lika nervös som innan start på en ironman, och de hade samma nedräkning med utrop vid 1 min till start, och från 10 sek- start. Men istället för att låta det upphopade adrenalinet spruta ut i kroppen medan man rusar ut i vattnet sida vid sida med sina konkurrenter, så skulle man lugnt vända på ett papper och läsa vad uppgifter gick ut på, och sedan var lugn, sansad och systematisk. Konstig upplevelse. Jag föredrar Ironman. Tjurrusa.

I övrigt har det hänt en del småsaker under veckan. I korthet:
Tisdag: Firar avklarad tenta med en (svensk) semla på IKEA Odense.

 

 

 

cykelkrasch

Onsdag: första cykelkraschen. Som tur var inte mer skada än trasiga kläder och skrubbade knän.

 

 

Torsdag: En trött axel får lite vila och extra stöd efter behandling hos bästa kiropraktor Raymond Tellefsen.

 


Vår vid knutenFredag: vår vid husknuten.

 

 

 

Lördag: Resultatet efter ett hårmodellsevent. Det går otroligt fort att torka håret efter träningen nu. Skönt!

 

 

 

Söndag: träningssamling med kraftcenter, med kryssträning med (mycket) cykling och löpning. Roligt och motiverande. Lite tråkigt väder, men vem märker det.

2 Comments

  • Lite skit under naglarna är bara bra brukar man ju säga……..och det verkar ju som om du mår bra av det ! Men du får ju inte göra Filipidos arbetslös. Vi killar (eeh gubbar, jag alltså) vill känna oss viktiga även om vi vet att ni klarar det själva.
    Kul att läsa dina inlägg,
    Kiwi on !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *