Igår åkte jag till Alemuncar, Spanien, för att vara på en veckas träningsläger med Head swim camp. Jag flög från Köpenhamn, och mötte upp de andra (som flög från Sthlm) i Madrid. Vidare gick flyget till Malaga, och därefter en timme i buss till semesterorten. Inga uppstigningar i ottan denna gången, men istället blev det en hel resdag med många timmars väntan på bil, tåg, flyg, flyg, buss. Då solen sken med en förväntan om en kommande vår när jag åkte, så slog tanken mig om det verkligen är värt att åka iväg för en veckas läger, med så mycket restid. Såhär efter dag 1 på lägret, kan jag blankt skaka på huvudet och skratta åt mina dumma tankar. Se beskrivande bilder sist i inlägget.

På resande fot igen...

Vi kom fram till hotellet runt midnatt, så efter en snabb macka blev det attack-sova, då morgonsimning stod på programmet i morse. Lätt simning, efterföljt av en stor frukostbuffé på hotellet. Här insåg vi att vi, med vår närvaro, troligen sänkt medelåldern på hotellets gäster med 15 år. Nu ligger den kanske runt 76 år. Jag som undrat vart alla penionärer tar vägen när de får sin pension, och inte vill ge bort pengarna till sina barnbarn. De flyttar till Spaniens solkust, såklart! Smart!

Efter frukost tog vi en tur på cyklarna. Kuperat, men väldigt vackert med berg på vår ena sida, och havet på den andra. Vi var alla vid gott mod, och undra på det, men det vädret! Strålande sol, 24 grader och 3 m/s i vind. Ja visst, orkanvindar på Lanzarote ger massa pannben och mental styrka, med dessa förhållanden ger kvalitet och är rent cykelkärlek!

Efter cykelturen fick vi lite tid i horisontalläger på solterassen. Vi har fått “penthouse” på 9e våningen och solterassen med utsikt över havet är på 10e. Trevliga människor (bland andra min bästis – triathleten Emma), använda ben, sol och triathlonsnack. Perfekt återhämtningtid. På sena eftermiddagen tog vi en lätt löptur längs stranden. Det blev lite sport att kryssa sig fram bland alla penionärer med kryckor, tubsockar och glovmoppsvovvar.

Efter nästan 5 h träning idag, känner jag att kroppen har vaknat till liv efter förra veckans tvångsvila på grund av sjukdom, och gårdagen monsterresa på brutto 13 h. I morgon väntar mer, och jag längtar!

Åsa

(jag vet att ni gillar bilder,så här kommer ett helt gäng!)

2 Comments

  • Vad fantastiskt härligt du verkar ha det. Att vara mitt i sommaren redan nu när vi här hemma har 10 minusgrader på nätterna och någon plusgrad på dagarna. Jag tror att jag ska bli triathlet. Ha det!
    Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *