Efter den halva fridagen i tisdags var det bara att sadla om till ytterligare några hårda dagar med träning. Benen börjar bli lite sega, och för varje dag har det tagit lite längre tid att “komma igång”. Men när man väl gjort det, så har man energi till att fullfölja sina planerade pass, och hittills presterar jag även som önskvärt. Idag har jag vilodag, och passar då på att skriva ett längre blogginlägg med beskrivning av träningförutsättningarna för triathlondisciplinerna. Senare idag ska jag unna mig en massage i Wellness Centret.

Simningsmöjligheterna kan inte benämnas som något annat än optimala. En uppvärmd 50 m utebassäng med havet som bakgrund. Förutom att det är ett guldäge med att förena nytta (träna) med nöje (sola), så är det en plats för stor källa för motivation. Där hittar man alltid någon triathlonkändis, och stannar man kvar efter sitt eget simpass och sitter i solen och tittar på de andra som simmar, så är man sugen på att hoppa i igen innan man gått därifrån.

Cyklingen är, som tidigare nämnt, kuperade. Och blåsig. Mer behövs egentligen inte för att karaktärisera cykelvägarna på Lanzarote. Jag har, efter en vecka på cykelvägarna på Lanzarote, en nyvunnen respekt för alla som deltagit i Ironman Lanzarote. De ger verkligen pannben. För att ge en idé: I onsdags hade vi backintervaller på schemat och där skulle vi upp för bland annat Femes, vilket var en stigning på 111 hm, en sträcka på 868 m. Inte låter väl det så jobbigt? För mig tog det 4 min 45 sek, och jag fick registrerat en ny maxpuls. Igår höll vi under de första 2 h (av nästan 5 h) en snitthastighet på 21,5 km/h. Efter 30 min låg vi 4 st i klunga och slet i nedförsbacken i 26 km/h. Tur att man har mycket Vitargo med sig, så man inte riskerar att gå in i väggen. Asfalten är generellt väldigt fin och bilisterna visar hänsyn, vilket är i stort plus.

Löpningen föregår antingen på utmärkta slingor runt komplexet, på en löpbana eller “offroad”, dvs på mtb-stigar bland sand och lavastenar. Väldigt häftig och unik sceneri, vilket gör det mycket speciellt att löpa här. Här kan temperaturen och vinden variera mycket, och därför är jag jätteglad över att ha Craft som klädsponsor, då de har funktionella kläder för alla väder. Se deras hemsida www.craft.se för deras sortiment.

Jag har försökt att vara flitig med kameran, men det är svårt att ha den med överallt när man tränar, och det är inte alltid läge att fiska fram den mitt under ett hårt pass. Men här kommer lite bilder, som jag hoppas förstärker din bild av Club LaSanta, Lanzarote.

Vi hörs!

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *