I fredags hade jag tenta i ortopedi, reumatologi och rygg. Det har varit ett rätt spännande block, men tyvärr var fördelningen av dessa tre ämnen ojämn, med alltför mycket reumatologi enligt mitt personliga intresse. Endast en föreläsning handlande om idrottstraumatologi, och där fick vi snart lära oss att de flesta bollsporter är livsfarligt för hela rörelseapparaten (kanske något överdrivet, men budskapet gick fram). Ännu en anledning till att bli triathlet!

 

såhär glad är jag när jag tränar, fast jag borde plugga

 Tentan gick bra, överraskande bra. Något som känns extra bra är att det här tentaperioden varit en av få under mina dryga tre år på läkarlinjen, där jag inte kompromissat med ett enda träningspass för att plugga. För om sanningen ska fram, så ser jag mig nästan mer som triathlet än som läkarstudent, så att missa ett träningspass för studier känns ju aldrig bra. Åt andra hållet brukar inte vara lika smärtsamt, konstigt nog… 

 

 

Nu har vi styrt kosan till Sverige för att besöka familj och fira jul, men kanske framför allt; åka längdskidor! Det är ju ett fantastiskt komplement till triathlonträningen, i naturskön miljö.

många fina vinterdagar i spåret i fjol

  

 

Däremot har vi inte nått längre än till svärmor i Småland just nu. Så ingen snö ännu. Men istället hittade vi ett litet smultronställe för simträningen. Lilla orten Gislaved har en fantastisk 50 mrs bassäng där man kunde plaska ostört. Kanske får svärmor fler besök efter detta fund…hon är ju inte så tokig trots allt. 🙂 

smultronbassängen i Gislaved

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *