Ironman-vinnaren och rekordhållaren på Ironmandistansen Åsa Lundström förstärker Colting Borssén Coaching. Samarbetet sträcker sig över minst ett år och omfattar ett sponsoravtal där Åsa blir ambassadör och assisterande coach inom Colting Borssén Coaching. Målet med samarbetet är att växa och bli ännu starkare gentemot kvinnliga utövare samt etablera en stark förankring med Jönköping som tränings- och tävlingsort.  

Åsa är Sveriges bästa långdistanstriatlet på damsidan någonsin. Med flertalet Ironman-vinster och en åttondeplats på prestigefyllda Ironman Hawaii tillhör hon de bästa i världen. Kommande år kommer Åsa satsa på att avsluta sina läkarstudier samt fokusera på Ironman Jönköping 70.3 och Ironman Kalmar.

– Det känns väldigt roligt att Colting Borssén vill satsa på mig som inspiratör till deras adepter och i sin lägerverksamhet. Jag gillar deras träningsfilosofi, proffsiga inställning och sättet dom levererar på. Det ska bli jättekul att jobba nära tillsammans i framtiden. Dessutom gillar jag att de vill satsa på min stad – Jönköping, där de redan under våren kommer etablera läger inför kommande 70.3 Halv-Ironman i sommar, säger Åsa Lundström.
 
Colting Borssén Coaching är idag Nordens största coachingverksamhet för triatleter som satsar mot halv- och hel Ironman. Med över 150 adepter, 300 lägerdeltagare i Sverige och utomlands samt tusentals följare i sociala kanaler har duon Jonas Colting och Jojje Borssén etablerat en unik position på en växande marknad. 
 
– Vi är superglada att knyta till oss Åsa Lundström. Idag är 33 % av våra adepter kvinnor och med Åsas hjälp tror jag vi kan växa den. Triathlon är ju en väldigt jämställd sport där distanserna, prispengarna och prestationerna är lika. Åsa kommer genom film, podd, artiklar och sprida sin kunskap till adepterna inom ramen för Colting Borssén Coaching, säger Jonas Colting, medgrundare till Colting Borssén Coaching.
 
25-27 maj kommer Colting Borssén Coaching arrangera ett förberedande läger med Jojje och Åsa som huvudcoacher. Samarbetspartner för lägret är Scandic Elmia och förhandsanmälan kan redan nu göras på https://coltingborssen.com/2018/01/12/triathlonlager-jonkoping-med-asa-lundstrom/
Triathlonläger i Jönköping
Triathlonläger i Jönköping

OM ÅSA LUNDSTRÖM

Åsa Lundström har etablerat sig som en av världens främsta långdistanstriathleter med internationella vinster och pallplatser. Åsa körde sin allra första motionstriathlon 2009 där hon blev varvad (!) men insåg snart att triathlon var sporten för henne. Åsa är idag rekordhållare på Ironmandistansen (9:02:49) men vill mer! Vid sidan av sin proffskarriär studerar hon till läkare vid universitetet i Odense, Danmark. Åsa har vunnit två internationella Ironman-titlar (Ironman Kalmar 2012 och Ironman Lake Tahoe 2013) och innehar det svenska rekordet på distansen med tiden 9.02.48. Hon har kört Ironman Hawaii fyra gånger sedan 2014 med placeringarna 17, 11, 8, 17. 

Instagram: ÅsaLundströmTri
Hemsida: asa-lundstrom.com
Facebook: Åsa Lundström
Colting Borssén anordnar 30 januari en föreläsning med Åsa Lundström i Stockholm. Anmäl er här.

OM COLTING BORSSÉN TRIATHLON COACHING

Coaching startade för tre år sedan med att hjälpa triathleter med strukturerade träningsprogram inför hel- och halvironman. Till träningsprogrammen fick alla adepter omfattande kunskap i form av filmer, poddar, artiklar via coachingmotorn cb-tricoach.com samt gemensamma träningstillfällen och förmåner. Colting Borssén Coaching består idag av cirka 150 adepter utspridda över hela Norden med fokus på Sverige. Halvironman i Jönköping och Ironman i Kalmar är de flestas mål med träningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *