Veckans Triathlet & Ironman

Posted by on Dec 14, 2011 in Blog | 2 Comments

Som de flesta nog redan sett, på min Facebook-sida eller direkt på hemsidan, så är jag veckans triathlet i världens största löptidning, Runner’s World. Okej, Runner’s World Sweden är kanske inte världens största löptidning, men det låter onekligen lite bättre… :)
Om du inte hunnit kolla in repotaget än, så gör det här:

Veckans Triathlet: Åsa Lundström.

På Runner’s World Triathlon kan man läsa massa triathlon-nyttiga saker. Bland annat kunde man igår läsa att det äntligen är officiellt att Sverige får sin egen Ironman. Kalmar Triathlon och SM blir en del av Ironman-serien från och med 2012. Detta betyder att tävlingen kommer att växa upp till det tredubbla, då Ironman-tävlingar är mycket populära, delvis för att man som Age-grouper kan kvalificera sig direkt till Hawaii, och Pro-athleter kan samla poäng som är viktiga för kvalificeringen till Hawaii (som pro kan man inte kvalificera sig på ett Ironman-resultat, utan samlar poäng från flera tävlingar för att nå kval-gränsen).

Detta är jättekul och betyder mycket för svensk (och nordisk) triathlon. Förhoppningsvis kommer nordisk triathlon att växa ännu mer, så fler inser att kombinationen av simning, cykling och löpning ju är den utlimata sporten. :)

facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

 1. emmagraaf
  16 december, 2011

  Åsa!!! Jag har precis upptäckt låten Titanium. SKITBRA träningslåt. Bra tips där. Den må vi poppa när vi sitter i vinterstugan och har after-längd i Nyår:)!

  Reply
  • admin
   16 december, 2011

   Lätt! Jag har börjat på en spellista till pop-stuge-häng!

   Reply

Leave a Reply


+ 8 = sjutton